måndag 24 juni 2013

Blå måndag: Essence - Jacob's protection

Min första blå måndag på länge, efter resor och lite ledighet, skola och annat som faktiskt går före bloggandet... Kika in på Lindas blogg för fler blå lack.

Idag skall jag visa ett av lacken jag köpte på Mallorca! Det som nästan passar bäst in av dem alla måste vara mörkblå skimmer/glitterlacket Jacob's Protection från Essence, och deras kollektion tillhörande Breaking Dawn part 2. Som den Twilight-nörd jag en gång var så kunde jag så klart inte gå därifrån utan att köpa lacket!

Ett lack som är packat med glitterpartiklar i grönt, lila och blått trängs i en blåsvart jellyaktig bas. Första lagret ser verkligen inte mycket ut för världen, då trodde jag nästan att det skulle behövas 4 lager för full täckning. Det räckte faktiskt med två, då blev det väldigt vackert, men så klart så stötte jag i flera naglar så lite fix och tricks och ett tredje lager blev det innan det var klart och kunde avslutas med Seche Vite.

Formulan var ingen dröm precis... Jag googlade och hamnade på den eminenta bloggen ThePolishaholic och såg hennes fina swatcher på lacken i kollektionen, samt läste om hennes problem med formulan på lacket. Därefter lyckades jag lacka en nagel innan Seche Restore åkte fram och tunnade ut lacket med sisådär 10 droppar. Efter det gick det mycket bättre! Penseln var platt och fin med rundad ände, precis som jag gillar!

Gillar lacket, men ingen ny blå favorit direkt. Däremot vet jag en som verkligen skulle gilla det här, en sann Twilight- och nagellacksnörd, och jag gillar att göra folk glada med små saker, så jag tänkte skicka min flaska hit! :)

Bilderna blev inte så bra tyvärr, det var lite för svårt att fota utan dagsljus... Men vi kikar på dem ändå tycker jag!


10 kommentarer:

 1. Men, men, men... Ska jag? :D *dansar glädjedans*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes! :) Kul att du blir så glad! Roligt om ens lack får ett bättre hem :)

   Radera
 2. Det här gillar jag inte alls :/ alldeles för mörkt för min smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite mörkt, hade gärna sett att glittren framträdde mer!

   Radera
 3. Helt ok, men inte något som jag känner jag behöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är lite så jag känner med, men det hade potential i flaskan!

   Radera
 4. Det är en ständig jakt på det perfekta svarta lacket med blått glitter i. Detta var snyggt men nådde inte riktigt hela vägen fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med! Hade gärna sett att glittren framträdde mer...

   Radera