fredag 7 februari 2014

Holofredag: Regnbågsskittle

Idag är det fredag, holofredag, men även OS-invigningsfredag! Det är väldigt tråkigt väder i Göteborg, ingen sol här tyvärr, bara regn och grått... Detta inlägg kommer att bli lite annorlunda, lite mer text än normalt på min blogg, och aningen mer politik också. Hoppas att ni vill läsa det, annars scrolla bara ner till bilderna!

Utan att göra inlägget allt för politiskt så kan jag säga att jag är en extremt stor sportfantast, och de veckor då det är OS, både vinter och sommar, är något av en höjdpunkt för mig. Jag tittar på allt som sänds på TV, och det är inte omöjligt att jag har sändning på datorn och iPaden samtidigt. Därför ser jag väldigt mycket fram emot OS, och planerar att titta väldigt mycket på TV. Det är dock inte lika glädjefyllt som inför tidigare OS.

Jag är liksom många andra tveksam till att årets olympiska spel hålls i Sochi, Ryssland, med deras syn på människor och hur de behandlat dem som arbetat med att bland annat bygga arenor inför spelen. Ryssland är ett speciellt land, väldigt olika vad vi är vana vid. Självklart är jag för alla likas rättigheter, bra arbetsförhållanden och allas rätt till yttrandefrihet, det är grundstenar i det demokratiska samhället. Jag har hört flera säga att man bör bojkotta OS i år, för att stötta alla dem som är mer utsatta än oss. Många av dem som sagt detta är de som inte är intresserade, och inte hade tittat iallafall. Det är lätt att bojkotta och inte titta på något man inte bryr sig om, eller är det minsta intresserad av. Värre är det för mig som älskar detta. Jag försöker därför påverka och visa mitt stöd på annat sätt.

Denna holofredag gör jag en Emma Green Tregaro och visar regnbågsnaglar! Givetvis för att symbolisera regnbågsflaggan inom HBTQ. Alla borde ha rätt att visa vem man är, vem man älskar och vad man tycker. Detta är dagens bidrag till att uppmärksamma förhållandena i Ryssland, speciellt OS, och det kommer säkert fler.

Till dagens manikyr!

Jag bestämde mig för att göra en skittle i regnbågens färger, och då föll valet på lack med scattered holo, för det är i den finishen jag har flest matchande lack. Regnbågen, men även OS-flaggan är ju flerfärgad, och så valde jag att göra ett silvrigt ringfinger för att symbolisera bakgrunden på flaggan, samt snön som de flesta atleterna använder sig av.

Lacken jag valt är: Orly - Miss Conduct, LA Girl - Brilliant Blue, piCture pOlish - Kryptonite, LA Girl - Electric Coral, LA Girl - Purple Effect, LA Girl - 3D Silver.

Jag har lackat med tre lager på samtliga naglar, förutom på höger ringfinger, där jag lackat fyra lager med LA Girl - 3D Silver.

Samtliga lack är en fröjd att lacka med, de flyter på som smör utan att vara vare sig tjocka eller rinniga. Jag har lagt ett lager Seche Vite på samtliga naglar för att få lite snabbare torktid och mer glans, och på naglarna med Miss Conduct lade jag ett extra lager topplack för att få lacket helt slätt.

Jag är verkligen jättenöjd! Detta var precis vad jag hade föreställt mig, alla färger passar perfekt tillsammans, man kunde nästan tro att det är samma märke och kollektion. Jag älskar ju färg dessutom, så detta blev riktigt bra tycker jag! Är ni sugna på att se hela manikyrer med dessa lack så finns det i arkivet, alla utom LA Girl Purple Effect och 3D Silver.

Vad tycker ni? Tycker ni att lacken passar ihop? Gillar ni skittles?

Miss Conduct, Brilliant Blue, Kryptonite, Electric Coral, Purple Effect, 3D Silver  

En bild i lite dåligt ljus och dåligt fokus, men man ser iallafall lite holo! :) 

18 kommentarer:

 1. Älskar hela ditt inlägg, manikyren är superfin men finast av allt är dina tankar och värderingar du delar med dig av <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Glad att du gillar både naglarna och tankarna!

   Radera
 2. Gillar skitteln, fina färger ihop. Jag gillar alltid färgblandningar och väl skrivet.

  SvaraRadera
 3. Jättebra inlägg, håller med dig helt och hållet. Och fin manikyr med snygga lack!

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg och himla snygg manikyr, jag håller med färgerna passar jättebra ihop och ser ut att vara som gjorda för varann.

  Jag kollar aldrig på sport, är inte sportintresserad (däremot träningsintresserad och ägnar mig åt flera sporter själv *s*), så OS kommer att passera för mig utan vidare intresse. Självklart tycker jag Ryssland beter sig genant och pinsamt åt i sin människosyn. Men jag är inte säker på att en bojkott skulle vara bättre. Om alla bojkottade spelen skulle det ju inte bli något OS och allt skulle som falla i glömska. Nu blir det ju mycket mer uppmärksamhet och medvetenhet kring dessa märkligheter. Människor får tänka till ordentligt. Och det tror jag egentligen är mycket bättre och mer effektivt i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar manikyren! Håller helt med dig angående bojkott, tror inte att det är rätt väg att gå!

   Radera
 5. Väldigt bra skrivet och väääääldigt fin manikyr. :-)

  SvaraRadera
 6. Det är en svår balansgång det där med humanitära rättigheter i ett så pass odemokratiskt land som Ryssland är.
  Tittar vi historiskt så finns det grymma missförhållanden i nästan varje land som varit värda för OS. I Peking rensade man gator på folk för att det skulle vara rent och snyggt när alla besökare kom. Och jag tror inte att de som byggde alla arenor fick några hiskeliga summor i lön för sitt arbete.
  Os i Aten vittnade också om ett land där allt inte stod rätt till, det var där någonstans deras ekonomiska kris började. Den som nu gör att hela Grekland står på ruinens brant.
  Fotbolls-VM i Argentina rapporteras det också en hel del från även om det tonats ner en del nu precis inför OS.

  Behandlingen av det ryska folket är inget som någon borde stödja, det är rakt igenom fel och kanske svårt att sätta i förhållande mot det andra jag räknade upp innan. Men allt handlar om humanitära rättigheter fast i olika skalor. (Att man över huvudtaget ska behöva sätta rättigheter i skalor, rättighet som rättighet kan man tycka).

  Vart vill jag komma med det egentligen? Jag vet inte faktiskt... Men kanske att du ska fortsätta titta på precis så mycket OS som du vill. Det är sporterna och eventet i sig som intresserar dig, det säger inget om att du på något sätt accepterar alla knasigheter som pågår i landet i övrigt.
  Tror precis som Camilla att all uppmärksamhet kring detta gör ett större avtryck än vad en eventuell bojkott skulle göra.

  Jag kommer att titta och njuta av alla idrottsliga prestationer trots att jag egentligen har ett väldigt litet intresse för idrott i stort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din långa och engagerade kommentar, roligt att läsa! Håller helt med dig, ibland ska man nog faktiskt skilja på idrott och politik, och försöka uppskatta OS för vad det är, och uppmärksamma andra förhållanden vid sidan av.

   Radera
 7. Snygg manikyr och himla bra statement! Synd att jag inte kom på idén själv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du får gärna kopiera idéen om du vill ;)

   Radera
 8. Svar
  1. Vad roligt att du gillar den, jag blev själv väldigt nöjd!

   Radera
 9. Väldigt fin manikyr! Och bra initiativ dessutom...

  SvaraRadera